Om oss


Sufigruppa i Oslo og omegn er tilknyttet The Inayati Order (tidligere Sufi Order International)med Pir Zia Inayat Khan som spirituell leder. Pir Zia er sønnesønn av Hazrat Inayat Khan som grunnla den universelle sufibevegelsne for ca 100 år siden.


Vi tilbyr meditasjoner i Asker og i Oslo, og møtes 2-3 ganger i måneden, unntatt i juli og august. Vi har også retreats, zikr kvelder og andre sufitreff. Aktivitetene våre er stort sett åpne for alle interesserte.


Kontakt oss
Har du spørsmål om universell sufisme, kan du skrive til guide@sufi.no

Ønsker du å stå på kontaktlisten vår, kan du skrive til kjerstibasira@gmail.com

Bank konto: 0539 55 14255 Sufi gruppa i O slo og omegn  Vipps: 21911Kirsten Alia Arnesen

Alia er representant for The Inayatiyya i Norge og for tiden visepresident i The Knighthood of Purity. Hun tilbyr klasser, meditasjoner, retreats og personlig veiledning i Norge og internasjonalt. Alia har studert og praktisert sufisme og hentet inspirasjon fra andre spirituelle tradisjoner i snart 50 år. 


Jamil Martin Gant

Jamil Martin Gant flyttet til Norge fra London i 1990 og har vært medlem av Inayatiyya siden 2009. Han har fullført et to års studium på Suluk Academy. Martin er en Knight of Purity og skal koordinere denne aktiviteten I Norge.


Om seg selv sier Jamil: 

Jeg har hatt en over 40 år lang karriere i filmbransjen. Der har jeg jobbet med et bredt spektrum av filmer og tv-serier; fra James Bond og Star Wars til Olsenbanden Jr. 


I de senere årene av karrieren min, begynte jeg å bli dratt mot den spirituelle stien. Jeg leste mye om sufisme og var så heldig å møte Inayati Ordenen i Oslo, hvor jeg fikk en veileder som fortalte meg om the rules of Chivalry. 4 og et halvt år senere fikk jeg tittelen “knight of purity”, en tittel jeg hver dag gjør mitt beste for å leve opp til. Reglene har gitt meg et rammeverk å bygge min oppførsel på, noe jeg trengte og trenger daglig. Jeg er takknemlig for at disse reglene eksisterer og at jeg, i en alder av 67, har funnet en vei jeg kan følge; en vei som jeg kjenner er verdifull og til å stole på.


Nadia Siddique (Qalbi)

Nadia Siddique (Qalbi) er Shefayat i Inayati Healing order. Hun er utdannet familieterapeut, med psykologi i bunn, og har holdt på med meditasjon og selvutvikling i mange år.

Se www.terapiforalle.no for mer info om Nadia


Kjersti Opstad (Basira)

Basira, eller Kjersti Opstad er koordinator i den esoteriske skolen og er sammen med Kirsten Alia og Martin ansvarlig for meditasjonene i Oslo. Hun har vært innviet i Inayati ordenen siden 2009 og er den som holder orden på e-postlistene våre og som som sender ut  en påminnelse om våre ulike aktiviteter. Hun oppdaterer også våre facebooksider: sufi.no 


Om seg selv sier Kjersti Basira at hun gleder seg til å endelig få delta på Suluk (2020 årskullet) og at når alt kommer til alt så er sufisme ryggraden hennes. Det hun alltid kommer tilbake til, som gir henne styrke og som får henne til å le. 


Kjersti er skribent og forfatter og i 2019 gav hun ut boken “Kirka og jeg” på Vårt Land forlag. Boken er basert på serien 1 kvinne, 52 kirkebesøk som gjennom hele 2018 ble publisert i lokalavisen VårtOslo. Selv om boken handler om å utforske den norske kirke, så får man også et godt innblikk i sufisme gjennom å lese den. Boken er å få kjøpt hos de fleste nettbokhandlere og en liten smakebit fra serien i VårtOslo finner du her.Soul of all souls, life of all life

you are That.


Seen and unseen

, moving and unmoving

you are That.


The road that leads to

the City is endless;


Go without head or feet

and you'll already be there.


What else could you be?

you are That.Rumi